Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] "Hedendomen i historiens spegel" by Kristina Jennbert, Anders Andrén & Catharina Raudvere # Book PDF Kindle ePub Free

Hedendomen i historiens spegel

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Hedendomen i historiens spegel
  • Author : Kristina Jennbert, Anders AndrĂ©n & Catharina Raudvere
  • Release Date : January 13, 2014
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 21351 KB

Description

Bilden av det förgÄngna tolkas alltid genom de tankemönster samtiden tillhandahÄller, och olika tider har dÀrför skapat skiftande biler av historien. I Hedendomen i historiens spegel tecknar författarna en bild av hur fornnordiska texter fÄtt olika betydelse under skilda epoker.
För att kunna anvÀnda den norröna litteraturen med dess personligheter och hÀndelser, myter och ritualer som kÀlla till kunskap om religion i Norden före Kristendomen, mÄste den betraktas i ljuset av en mÄnghundraÄrig tradition av tolkninger och omtolkningar.
Projektet ”VĂ€gar till MidgĂ„rd” har under hela sin verksamhet inbjudit gĂ€stförelĂ€sare som frĂ„n olika utgĂ„ngspunkter har diskuterat tolkningen, receptionen, av den förkristna religionen, frĂ„n medeltiden till idag.
Hedendomen i historiens spegel presenterar en lÄng receptionshistoria: allt frÄn hur den kristna medeltidslitteraturen framstÀllde Oden, över borgerlig salongskonst och Wagners operadrömmar, till nyhedningars försök att konstruera en gammal religion.


Free Download "Hedendomen i historiens spegel" PDF ePub Kindle